12 marraskuuta, 2016

GLUTEENITON SUKLAAKAKKU


Lupailin aiemmin jakaa synttärijuhliini kokeilemani reseptin tännekkin, jos se osoittautuisi hyväksi. No, tämä gluteeniton suklaakakku täytti kaikki odotukset ja se oli tuhtia, mehevää ja super suklaista. Täydellistä siis, jos multa kysytään! Ajattelin että nyt olisi sopiva hetki jakaa ohje, jos joku vaikka vielä miettii mitä leipoa isänpäiväksi. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta tässä tulee nyt mun ohje pienillä omilla muokkauksilla. Ideana tässä tuhdissa, vähän Sacher kakun tyylisessä kakussa on tehdä mehevä pohja, jonka väliin tulee suklaamoussea ja hilloa. Ja koska suklaata ei voi ikinä olla liikaa, päälle tulee vielä suklaakuorrutetta. Vaiheita on siis muutama, mutta kakku on kuitenkin helppo tehdä. Tämän voi myös hyvin tehdä jo päivää aiemminkin, kakku vaan paranee ja mehevöityy vanhetessaan! Tätä ohjetta ei kannata jättää kokeilematta, jos rakastaa suklaata!









Gluteeniton suklaakakku
( n. 12-14 palaa )

pohja:

150g tummaa suklaata
250g voita
2 ½ dl sokeria
5 munaa
2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)


1. Laita leivinpaperi n. 22 senttiseen irtopohjavuokaan ja voitele vuoka valmiiksi. 
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja laita sivuun jäähtymään. 
3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin. 
4. Vaahdota ensin valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vähitellen joukkoon puolet sokerista (1 1/4 dl). Vaahdon pitäisi olla paksua ja kiiltävää. Laita vaahto odottamaan. 
5. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja puolet sokerista (1 1/4 dl). Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. 
6. Sekoita sulatettu ja jäähdytetty suklaa voi-keltuaisvaahtoon. Sekoita sitten joukkoon varovasti valkuaisvaahto ja lopuksi maissijauho siivilän läpi. 
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175-asteessa 45 minuuttia. 
8. Anna kakun jäähtyä ja maustua mieluiten seuraavaan päivään. 


Suklaamoussetäyte:

100g tummaa suklaata
1 dl kermaa


Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt suklaa joukkoon. Anna jähmettyä hetken jääkaapissa. 

Suklaakuorrutus:

130g tummaa suklaata
1 dl kermaa

Kuumenna kerma kattilassa melkein kiehuvaksi ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoittele kunnes kuorrute on kiiltävää. Anna paksuuntua hetken ennen kakun päälle laittamista.

Kakun kokoaminen:

Halkaise kakkupohja puoliksi. Laita pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle haluamaasi hilloa ja suklaamoussea. Kakkupohjan väliin sopii moussen kanssa joku raikkautta tuova hillo tai marjat. Vadelmahillo ja aprikoosillo sopii ainakin tai vaikka pakastemarjat! Laita toinen puoli kakkupohjasta päälle ja valuta kuorrutetta kakun keskelle. Tasoita ja levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään. Kakku on itsessään vähän rustiikkisen näköinen, mutta sen voi koristella vaikka suklaalastuilla, kookoshiutaleilla tai marjoilla. Tai sitten voi sulattaa vähän suklaata ja pursottaa kakun päälle jonkun tekstin Sacher kakun tyyliin. Tarjoile kakku halutessasi vielä kermavaahdon ja kahvin kanssa.

Herkullista viikonloppua kaikille ja ihanaa isänpäivää! <3


2 kommenttia:

  1. Nam miten herkulliselta näyttää! Menee ehdottomasti testaukseen. Ja niin ihanat kuvat tässä postauksessa! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon Janina! :) <3 Kannatta todellakin testata!

    VastaaPoista

Kiitos kun piristät kommentillasi!