10 huhtikuuta, 2016

SUKLAAHIPPUKEKSIT

Noniin nyt se mun lupaama keksiresepti! Oon sitä mieltä, että jos herkutellaan, niin herkutellaan sitten kunnolla eikä millään terveyskekseillä. Kun on perus ruokavalio kunnossa ja syö terveellisesti niin voi välillä hyvällä omallatunnolla herkutella. Tässä olis siis ohje amerikkalaistyylisiin suklaahippukekseihin eli chocolate chip cookieseihin. Näissä ei oo säästelty voita, sokeria eikä suklaata. Ja maku on sen mukainen eli taivaallisen hyvä! Alkuperäinen ohje on joskus löytynyt Pinterestin kautta amerikkalaisesta blogista ja määrät on sen takia vähän oudot kun koitin laittaa grammat deseiksi :D Varmin tapa on siis punnita tarkat määrät mutta hyviä tuli taas kerran vaikka mittasin deseinä vähän sinne päin!

Kiitos muuten vielä postaustoiveista! Katotaan mitä kaikkea kivaa saan toteutettua tässä kevään aikana :) Reseptejä ainakin on tulossa ja yks DIY-juttukin on mielessä. Ja loppukuusta oon lähdössä Pariisiin, joten varmaan jaan sieltä ainakin jotain macarons ja Eiffel-torni kuvia ;)

Mutta nyt siihen reseptiin!




SUKLAAHIPPUKEKSIT
n. 30 kpl

170g voita
1 3/4 dl (150g) sokeria
2/3 dl (50g) fariinisokeria

4 3/4 dl (250g) jauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 muna

150 g maitosuklaata
100g tummaa suklaata


1.Ota voi ja munat ajoissa huoneenlämpöön!
2. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee yllättävän kauan. ( Hyvä käsitreeni jos käyttää sähkövatkainta, haha :D)
3. Lisää joukkoon muna ja vatkaa tasaiseksi.
4. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ( jauhot, ruokasooda, perunajauhot ja vaniljasokeri),lisää taikinaan ja sekoita. Taikinasta tulee tosi paksua, joten kannattaa vaihtaa vatkain lastaan viimeistään tässä vaiheessa.
5. Rouhi suklaa, tai käytä valmiita suklaahippuja, ja sekoita taikinan joukkoon.
6. Laita taikina viilenemään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
7. Laita uuni kuumenemaan  175asteeseen. Laita leivinpaperi kahdelle pellille.
8. Ota lusikalla pieniä pingispallon kokoisia nokareita taikinasta ja laita pellille. Ne voi myös pyöritellä palloiksi jos haluaa.
9. Paista uunissa noin 8-10 minuuttia tai niin kauan kunnes keksit saavat ihan vähän väriä reunoille. Keksit kuuluu olla vielä pehmeitä kun ne tulee uunista! Laita hetkeksi jäähtymään ritilälle... ja nautiskele!

2 kommenttia:

Kiitos kun piristät kommentillasi!