23 joulukuuta, 2015

MUTAKAKKU






Täällä kirjoittelee yks flunssanen... just kun on kaikkein kiireisimmät päivät ennen joulua niin oon tietty kipeenä:( Joulusiivous on vielä kesken ja joulupöytäänkin pitäis myös keksiä jotain jälkkäriksi ja sitten vielä joku kakku kahvin kanssa. Jep, meillä on aina kaks jälkkäriä ;) 

Mutakakku (inhoon tätä nimeä!) on niin helppo ja hyvä herkku, että varmaan teen sitä meille jouluks. Osaan ja jaksan tehdä sen vaikka pää lyökin välillä tyhjää flunssan takia :D Halusin jakaa vielä reseptin tännekkin, jos joku muukin miettii vielä makeeta päätöstä jouluaterialle. Ohje on sama kun tää mun aikasemmin julkasema kahden hengen suklaakakku, mut isompaan vuokaan tehtynä, eli kaksinkertainen tohon aiempaan verrattuna. Tää on ainakin meidän perheessä ollut tosi tykätty kakku ja yks mun omista lemppareista. Tätä on kiva leipoa ja vielä kivempi syödä ;) 

Mutakakku

200g voita
200g suklaata

2 dl jauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

4 munaa
2 dl sokeria


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan, voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla. 
2. Laita voi sulamaan kattilaan miedolle lämmölle. Kun voi on melkein sulanut, lisää suklaa pieninä paloina. Anna sulaa tasaiseksi välillä sekoittaen. Ota pois liedeltä ja jätä jäähtymään.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita sivuun odottamaan. 
4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, tässä menee ainakin 10 minuuttia. (Jos on yleiskone niin nää voi laitaa heti ekana vatkaantumaan ja tehdä muut vaiheet sillä aikaa!)
5. Lisää kuohkeaan muna-sokerivaahtoon varovasti kuivat aineet lastan kanssa kääntelemällä. Lisää joukkoon myös jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita varovasti tasaiseksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin paistumaan. 

Paistoaika vaihtelee sen mukaan minkä kokoista vuokaa käyttää ja siitä, kuin märkää kakusta haluaa. Mä haluun että kakusta tulee mehevää ja kosteeta sisältä, mutta niin, että siitä saa vielä leikattua kunnon paloja ilman että sisus valuu. Tämmöiseen lopputulokseen oon päässyt mun uunilla kun 26 senttiseen vuokaan tehdessä paistoaika on noin 18-20 minuuttia ja 22 senttiseen vuokaan tehdessä 23-26 minuuttia. Tietty uunitkin on erilaisia, joten kannattaa kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla aina välillä! Ja tää kakku on onneks hyvää oli se sitten vähän liian kuivaa tai vähän liian kosteeta. 

Tän voi tehdä jo vaikka päivää ennen tarjoilua ja ihan varmasti ehtii vielä joulupöytään kun on niin helppo ja nopee tehdä! Kuivien aineiden sekaan voi laittaa vielä pari teelusikallista piparkakkumaustetta, jos haluaa jouluisen makuista kakkua. Päälle vielä ripaus tomusokeria ja tarjolle kermavaahdon ja kahvin kanssa, nam! 

Ja miksei tätä kakkua vois antaa jollekkin myös joululahjaks! Tän voi hyvin tehdä foliovuokaan ja pakata nätisti sellofaaniin, niin makoisa joululahja on valmis :) 



2 kommenttia:

Kiitos kun piristät kommentillasi!