30 lokakuuta, 2015

SUKLAAKAKKU KAHDELLE (YHDELLE)



















Eilen vietin mun 24-vuotis synttäripäivää ja olin leiponut edellispäivänä valmiiks tätä super helppoa ja hyvää suklaakakkua, koska halusin, että synttäriaamuna saan kakkua aamupalaks! Tätä oli ihana nautiskella sängyssä aamukahvin kanssa. Voispa kaikki aamut alkaa samalla tavalla! 

Ajattelin jakaa ohjeen teillekkin, koska tää on yks mun lemppariohjeista. Helppo, tosi nopee tehdä ja aineet löytyy ainakin meiltä aina kaapista. Kakku on ihanaa suoraan uunista tulleena ja lämpimänä, mut jos vaan malttaa ihanasta suklaakakun tuoksusta huolimatta antaa sen odottaa seuraavaan päivään, niin se on vieläkin parempaa!

Tästä pienestä suklaakakusta riittää just sopivasti jaettavaks kahdelle... Tai yhdelle suklaan ystävälle aamupalan lisäks myös iltapäiväkahvin kanssa iso pala. Meillä tää on poikaystävän kanssa semmonen hätävara-kakku, kun tulee kauhee himo saada jotain herkkua. Tän tekee tosi nopeesti ja melkeen jo puolen tunnin päästä leipomisen aloittamisesta pääsee herkuttelemaan!

Oon saanut muutaman kommentin siitä, että kuka aina syö mun kaikki leivonnaiset ja on harmiteltu myös sitä, kun yksinään ei viitsi tehä mitään isoja kakkuja. Mun vinkki on, että kannattaa leipoa pieniä määriä, puolittaa reseptit ja ostaa pieniä vuokia. Tai voi laitaa vaikka osan isosta satsista pakkaseen. :)



Suklaakakku

100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl sokeria


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita leivinpaperi  pieneen, noin 15-18 senttiseen irtopohjavuokaan. Voitele ja jauhota vuoka korppujauholla.

Sulata suklaa ja voi erikseen kulhoissa mikrossa ja laita sivuun jäähtymään. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe hyvin keskenään ja jätä myös odottamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet, suklaa ja voi. Kääntele taikina lastalla tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista uunissa noin 15-18 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla.



En oikeen tykkää mutakakku sanasta, mutta semmosta tää on. Ja niinkun  mutakakulle on ominaista, niin tääkin on keskeltä vähän löysää ja suklaisen taikinaista. Vaiks tää kakku (niin kun mäkin, haha), vaan paranee vanhetessaan, niin ei siitä meillä kyllä jää yleensä yhtään edes seuraavalle päivälle. Viikonlopun synttärijuhlintoihin saan siis tehdä lisää kakkua, jee!

2 kommenttia:

  1. Pitäisi itsekin hankkia pieniä vuokia noiden isompien seuraksi. Monesti mietin juuri sitä, ettei viitsi tehdä kakkuja tai piiraita, kun niistä jää aina niin paljon yli, tai sitten pitää itse syödä kaikki. ;> Ja juuri tuollaista suussa sulavaa suklaakakkua tekee joskus mieli. Ens kerralla kokeilen pieneen vuokaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa ehdottomasti ostaa joku pienempi vuoka! Mulla on käytössä 18 senttinen irtopohjavuoka ja se on kyllä ollut tosi kätevä :) Noi vuuat ei oo ees kovin kalliita, melkeen kahvilan kakkupalan hinnalla saa ostettua vuuan ja siitä onkin sitten iloa pitkäks aikaa ;) ite tehtynä kakut maistuu aina niin paljon paremmalta ja on kivaa kun voi vaan itelleenkin leipoa!

      Poista

Kiitos kun piristät kommentillasi!