14 lokakuuta, 2015

GLUTEENITON SIEMENNÄKKILEIPÄ















Välillä vähän arkisempaa reseptiä jakoon! Mainitsin jo aiemmin, että oon ite tosi herkkävatsainen ja arkisin noudatankin aikalailla gluteenitonta ruokavaliota. Keliakiaa mulla ei oo, mutta vatsa voi paremmin kun vältän vehnää ja ruista. Tää resepti oli siis loistava löytö kun välillä kyllästyn, kun kaupasta saa vaan muutamaa eri kauraleipää, enkä aina haluu syödä pelkkiä tylsiä riisikakkuja. 



Siemennäkkileipä

2 dl maissijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
½ dl kurpirtsansiemeniä
½ dl seesamin siemeniä
 2 dl kuumaa vettä
½ dl öljyä
1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
sormisuolaa



Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita leivinpaperi myös taikinan päälle ja kauli sen päältä taikina levyksi tai painele käsillä ohueksi. Irrota päällimmäinen paperi varovasti ja ripottele näkkärin päälle suolaa ja siemeniä. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes leipä on saanut väriä. Anna jäähtyä ja rapeutua kunnolla ja murra pieniksi paloiksi. 

Mulla tulee tästä satsista kaks pellillistä, mut oon joskus tehnyt myös  kaksinkertasen annoksen. Kun kerran alkaa tekemään niin saman tien kannattaa tehdä enemmän. Jos vaikka riittäis useemmaks päiväksi ;) Kannattaa laittaa uuni kiertoilmalle niin voi paistaa useemman pellillisen kerralla. Niin ja siemeniä voi sitten vaihdella oman maun mukaan tai sen mukaan mitä kaapissa on!

Mä tykkään tästä niin paljon, että voisin syödä yksin vaikka yhden pellillisen kerralla. Ja jos saisin valita itelleni illan naposteltavaks jotain hyvää suolasta herkkua, vaikka leffailtaa varten, niin valitsisin tän näkkärin ennemmin kun sipsit, haha! Hyvä ja terveellinen herkku, jota voi syödä hyvällä omallatunnolla ilman vatsakipuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät kommentillasi!