10 syyskuuta, 2015

SUKLAAKUPPIKAKUT




"As far as I'm concerned leopard is a neutral."  - Jenna Lyons

Eka suklainen resepti blogiin! Ja vielä ekojen asukuvien kera! Tykkään näistä kuvista jotenkin tosi paljon, niistä tuli ihan mun näköisiä! Eli vastaavia on ehkä luvassa jatkossakin, jos saan taas lahjottua kuppikakkujen avulla poikaystävän kuvaajaksi.

Oon koittanut tosi monia eri kuppikakkureseptejä ja ettinyt helppoa ja mehevää ohjetta. Pullahiiren blogissa oli vähän aikaa sitten ohje yhden kulhon meheviin suklaamuffinsseihin ja niitä oli pakko testata. Ja helppo luottoresepti tais vihdoin löytyä! Yleensä sovellan kaikkia ohjeita ja teen niistä omia versioita, mutta nyt tein ihan reseptin mukaan ja hyviä tuli! Nää maistui ihanan suklaisilta uunituoreina ja lämpiminä. Alkuperäinen muffinssiohje löytyy siis Pullahiiren blogista täältä,  mutta kirjotin sen nyt vielä tännekkin muistiin.

Seuraavana päivänä tein vielä suklaisen voikreemikuorrutteen niihin muffinsseihin mitä jäi edelliseltä päivältä. Voikreemikuorrutteen ohjeen oon ite testaamalla kehitellyt ja voikreemillä saa mun mielestä kaikkein näteimmät pursotukset kuppikakkuihin.

En oo muuten ihan varma mikä ero muffinsseilla ja kuppikakuilla on, mutta mä oon luokitellut ne niin, että kuppikakuissa on aina kuorrute ja muffinsseissa ei. Luulen, että oikeesti ero liittyy jotenkin taikinan tekoon ja sen koostumukseen... Onko jollain muulla tietoa asiasta tai jotain muita mielipiteitä?:)

Suklaamuffinssit:
(12-15 kpl normaalikokoisia muffinsseja)

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl maitoa
1-2 dl suklaarouhetta

Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Rouhi suklaa valmiiksi. Mittaa kaikki kuivat aineet samaan kulhoon ja sekoita hyvin. Riko joukkoon kananmunat ja lisää maito sekä suklaarouhe. Lopuksi lisää voisula ja sekoita taikina tasaiseksi lastalla.
Laita paperiset muffinssivuuat muffinssipellin koloihin ja jaa taikina niihin tasaisesti.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Sisus saa jäädä hiukan kosteaksi, jotta muffinsseista tulee meheviä!

Suklainen voikreemikuorrute:

200g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
200g tummaa suklaata


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu, hiukan jäähtynyt, suklaa. Vatkaa tasaiseksi. Jos kreemi ehtii lämmetä liikaa, nosta se hetkeksi jääkaappiin. Kuorrute saa olla melko kylmää ja kovaa, kun sitä alkaa pursottamaan. Silloin pursotusjälki on siistimpää. Laita kreemi pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tavalla jäähtyneiden muffinssien päälle. Mä käytin isoa kukkatyllaa ja pursotuksen lähdin tekemään kuppikakun reunalta, jatkoin keskelle ja nostin huipun ylös.

Viimeistely vielä strösseleillä tai vaikka suklaarouheella ja sitten herkuttelemaan! Kuppikakut on tosi helppoja tehdä ja ne on siitä kivoja, että koristeluvaihtoehtoja on ihan loputtomiin. Ne sopiikin tosi hyvin kaikkiin teemajuhliin kun voi vaihdella vuokien väriä, kuorrutusta, koristeita... Ja onhan ne  ihanan makuisiakin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät kommentillasi!