16 syyskuuta, 2015

ITSETEHTY PESTO





Itsetehty pesto on ihan super hyvää ja niin paljon parempaa kun kaupan valmiit pestot. Peston tekeminen on helppoa ja sitä voi käyttää vaikka mihin. Pastan kastikkeena, leivän päällä, salaatin kastikkeena, mausteena suolaisissa leivonnaisissa... Kannattaa siis kokeilla vaikka jo tänään!


Pesto:

1 iso ruukku basilikaa
2 dl öljyä (rypsi tai oliivi)
1 dl parmesan juustoraastetta
1 dl mantelilastuja/pinjansiemeniä
1 pieni valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
½ tl pippuria


Laita kaikki aineet blenderiin ja hurauta tasaiseksi massaksi tai laita aineet kulhoon ja survo sauvasekoittimella. 

Tarkista maku! Valkosipulin ja suolan määrää voi lisäillä oman maun mukaan. Tällä ohjeella pestosta tulee aika löysää ja se sopiikin hyvin kastikkeeksi. Se on myös riittoisampaa kun se on löysää! 

Oikeesti pestoon kuuluis laittaa mantelin sijasta pinjansiemeniä, mutta ne on tosi kalliita niin oon vaihtanut ne manteleihin ja maku on mun mielestä ihan yhtä hyvä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät kommentillasi!